Egenutvecklade program

Normalt sett löser vi de flesta beräkningar och inställningar med befintlig programvara. Men ibland saknas funktioner för ett effektivt arbetssätt och då ser vi till att ta fram ett nytt verktyg. Ett par av dessa "specialprogram" har blivit så uppskattade att vi nu marknadsför dem som egna produkter. Läs mer nedan. 

OmniSync

Audio Focus

OmniSync är en lättanvänd mediaspelare för att studera mätdata tillsammans med film. Det krävs ingen hårdvara för att köra programmet, som faktiskt inte ens behöver installeras. Det går utmärkt att köra direkt från en CD eller ett USB-minne där både film och mätdata är lagrat.
Vi har lyssnat på synpunkter från industrin och bland annat implementerat automatisk inläsning av data från krockdockor och kameratillverkare. Programmet används av både svenska och utländska myndigheter. Ladda ner programmet och manualer här. (Engelsk text) För priser, betalningsalternativ mm hänvisar vi till OmniSync webshop.

Ibland står man ute i fullt solljus och försöker justera fokus på kameran. Visst vore det bra om man istället för den oläsliga dataskärmen kunde använda öronen och höra när du ställt in maximal skärpa? Nu är det möjligt tack vare detta lilla program. Markera det område i bilden du vill ha fokuserat och justera skärpan på kameran tills du hör den högsta tonen. Genialt, inte sant? Programmet är gratis, men om du använder det kommersiellt får du gärna donera en slant så vi kan hålla våra programmerare pigga och alerta med nybryggt kaffe. Du hittar programmet här. (Engelsk text)